Temnenje stekel

 
Barvna folija                                                 Polhibridna folija                                        Hibridna folija                                              Nanokeramična folija                                Stavbna folija
renegade2 poli hi nano sta

Folija je zelo tanek poliesterski izdelek, premazan in naparjen z različnimi kovinskim nanosi in barvnimi pigmenti. Pri montaži se zaradi posebnih veziv oblikuje molekulska vez s steklom. Folije imajo zaščitni sloj proti praskam.
 
HOMOLOGACIJA:
Temnenje stekel je pravzaprav lepljenje folije na notranjo stran stekla. Ker gre za poseg, ki pomeni predelavo vozila, je potrebno vgradnjo temnilne folije vpisati v Potrdilo o skladnosti vozila (homologacijski kartonček).
 
Po vgradnji folije vam predložimo vso potrebno dokumentacijo za ureditev vpisa tovrste predelave: potrdilo o vgradnji folije ter certifikat proizvajalca folije.
Vsako potrdilo je oštevilčeno, na vgrajeni foliji pa mora biti neizbrisna oznaka, s katero se dokazuje povezava z izdanim dokumentom o predelavi.
V roku 15 dni je potrebno vozilo odpeljati na pooblaščeno strokovno organizacijo za preglede predelanih vozil, da v Potrdilo o skladnosti vozila vpišejo predelavo na vozilu.
 
PRAVILNIK:
Zatemnitev stekel na vozilih pomeni predelavo vozila, ki mora biti izvedena v skladu s Pravilnikom o zatemnjevanju stekel na vozilih: Na homologiranih oziroma posamično odobrenih vozilih se lahko stekla naknadno zatemnijo do te mere, da je svetlobna prepustnost stekla skupaj z nalepljeno folijo najmanj: –  75% za vetrobransko steklo in  70% za prednja bočna stekla (pri vozniku in sovozniku – pred B stebričkom). Določba prejšnjega odstavka ne velja za ozek pas na zgornjem robu vetrobranskega stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.
Vgradnja zrcalnih folij na stekla vozil je prepovedana. Če so stekla na zadnji steni vozila zatemnjena tako, da prepuščajo manj kot 30% svetlobe, mora biti vozilo opremljeno z vzvratnimi ogledali na obeh straneh.
 
PREDNOSTI:
-Zaščitni sloj proti praskam
-UV zaščita - Sestava folije omogoča, da folija odbije 99,9% škodljivih ultravijoličnih žarkov. S tem pomembno zmanjša njihov škodljiv vpliv na   notranjost  avtomobila - preprečuje preperelost ter obarvanje plastične in oblazinjene opreme. Manjše so tudi možnosti obolenj kože, ki jih povzročajo UV žarki.
-Toplotna zaščita - Zatemnjena stekla odbijajo tudi do 65% več sončne toplote (odvisno od tipa folije) kot običajna stekla in s tem preprečujejo pregrevanje notranjosti avtomobila. Folije ohranijo notranjost avtomobila hladnejšo in prijetnejšo, hkrati pa zmanjšajo porabo avtomobilske klime, kar se posledično kaže tudi na privarčevanih stroških goriva.
-Zaščita pred bleščanjem - Vožnja avtomobila pri močni sončni svetlobi povzroča utrujenost, preobremenjenost oči in izgubo koncentracije. Folije filtrirajo najhujšo sončno vročino in bleščanje, hkrati pa prepuščajo svetlobo, kar omogoča jasnejši in preglednejši pogled na cesto in s tem bolj udobno vožnjo. Zatemnjena stekla so še zlasti dobrodošla, kadar v avtomobilu prevažamo otroke ali hišne ljubljenčke, ki so tako dodatno varovani pred vsiljivimi sončnimi žarki. Koristne so tudi pri vožnji v temi, saj preprečujejo zaslepitev zadaj vozečih vozil.
-Večja varnost - Strah pred avtomobilskimi tatovi je jasen. Več časa potrebuje vlomilec za vlom ali krajo, manj zanimivo mu bo to izvesti. Raziskave kažejo, da bodo tatovi odnehali, če bodo opazili, da bo potrebno preveč časa za krajo avtomobila. Folija se nalepi na notranjo stran stekla in v primeru razbitja veže delce stekla skupaj tako, da se ne razleti. S tem preprečimo poškodbe oseb v primeru prometnih nesreč, kot tudi zaščitimo lastnino v avtomobilu pred tatovi.
-Večja zasebnost - Zatemnjena stekla nudijo udobno, brezskrbno in intimno vožnjo. Hkrati onemogočajo neposreden vpogled mimoidočih v notranjost avtomobila in s tem na dragocenosti, katere nemalokrat puščamo v vozilu.
-Estetski izgled - Nič manj pomembna prednost je tudi estetski izgled zatemnjenega vozila. S zatemnitvijo stekel podarite svojemu jeklenemu konjičku zelo atraktiven, estetsko dovršen videz.
-Dodatna vrednost vozila - Zaradi številnih prednosti, katere prinašajo zatemnjena stekla, pridobi vozilo tudi na prodajni vrednosti.
 
Temnenje avtomobilskih stekel že vrsto let ni več le estetski dodatek. Zaradi številnih prednosti, ki jih nudijo zatemnjena stekla,  se za tovrstno predelavo odloča vse večje število posameznikov, javnih ustanov, pravnih organizacij, ...
 
Smo pooblaščeni vgrajevalec folij s strani Ministrstva za promet Republike Slovenije. Svojim strankam nudimo kakovostno temnenje avtomobilskih stekel z vrhunskimi temnilnimi folijami.